♡Sofia♡

Live Laugh Love

Frusna Själar

Kategori: Allmänt

Blir långt mellan uppdateringarna här, men det händer inte så himla mycket spännande just nu som är värt att skriva om.
 
Nåt som däremot är värt att skriva om är Frusna Själar... Det är en nystartad ideell förening som jobbar för att hjälpa hemlösa i Malmö. Ett gäng eldsjälar som lägger ner massor av tid och energi på att hjälpa utsatta människor. Idag hade de insamling i Kirseberg så jag och Josefin körde dit och lämnade in ett par vinterjackor, skor och kläder som inte kommer till användning här hemma.
 
 
Skönt att rensa ut i garderoberna och skönt att veta att kläderna kommer till användning, hos någon som verkligen behöver det. Massor av folk kom och lämnade in grejer, blir så glad och varm i hjärtat när man ser att det faktiskt finns så många som bryr sig om. Ibland känns vårt samhälle så hårt och kallt, med brist på empati och alla gnäller om att livet är orättvist trots att dom egentligen har det ganska bra jämfört med många andra.
 

Jag vill gärna att mina barn ska lära sig att hur pissigt livet än kan vara, så finns det alltid någon som har det värre. Även om allt känns bajs så måste man lära sig att hitta det positiva i saker och ting, och vara tacksam för det man faktiskt har och inte bara fokusera på det man INTE har.
Livet kan kännas orättvist, saker kan vara jobbiga men man har i alla fall tak över huvudet och en skön säng att ligga i. Mat i kylskåpet och en garderob full med kläder.
 
Jag vill också lära mina barn att alla är lika värda. Oavsett hur man ser ut, vilken hudfärg man har, vilken läggning man har, vilken klädstil man har, om man har ett hem att gå till eller inte, så är vi alla människor och alla har rätt att bli bemötta med respekt.
 
Tyvärr finns det mycket fördomar när det gäller hemlösa. Man tror att alla uteliggare är dom där på parkbänken, gamla alkoholiserade farbröder som får skylla sig själv att dom supit bort familj och jobb, sitt liv. Så är det ju inte riktigt i verkligheten, i dagens samhälle finns det tyvärr hemlösa i alla åldrar och från olika bakgrunder.
 
Änyhaow. Känns bra att kunna hjälpa till och göra något för en medmänniska. Empati är en klart underskattad egenskap, och om jag så bara får chansen att lära mina barn EN endaste sak i livet så är det empati som är the shit :)
 
Frusna Själar har en sida på Facebook, gå gärna in och gilla den.
Har även stått lite i Lokaltidningen om dem om ni vill läsa mer.
 
Puss och kram skumbanan! <3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: